Welkom

Leer van Marjan hoe je  samen met je paard op een vriendelijke, effectieve en logische wijze anatomisch correct dressuurmatig kunt trainen.

Rijkunst gebaseerd op horsemanship en dialoog

Horsemanship

In de opvatting van Equilibrista betekent horsemanship dat de communicatie met- en training van het paard is gebaseerd op begrip en respect in plaats van op onbegrip en angst. 

Horsemanship draait om de intentie hoe wij als mens met ons paard willen omgaan; in het dagdagelijkse leven maar ook tijdens de training.

“Ik steun horsemanship in de brede zin van het woord en volg geen visie zoals van Parelli, Hempfling of anderen.”

Dialoog

Wil je op een eerlijke wijze met je paard samenwerken, dan dient er een wederzijdse conversatie plaats te vinden.

Om deze wederzijdse conversatie te kunnen voeren moeten mens en paard allereerst bereid zijn om dit überhaupt met elkaar te willen, vervolgens moeten zij elkaars taal leren en zich aanpassen aan de ander.

“Als mens zijnde dienen we dus open minded te zijn, zelf kritisch en te kunnen reflecteren. En dat is niet altijd even leuk of makkelijk.”

Zonder hulpteugels

Een paard kan prima getraind worden zonder het gebruik van sperriemen en hulpteugels. Bij Equilibrista leer je hoe.

Met trainingsplan

Effectief trainen volgens een logisch trainingsplan. Zoals het skala der ausbildung, maar dan opgesteld naar de filosofie van de edL.

Naar jullie ambitie

Train je paard zodat hij gezond blijft óf streef naar meer en train naar het hoogste wat jullie samen kunnen bereiken.

De lessen zijn gebaseerd op de filosofie van Philippe Karl en zijn ecole de Légèreté waaraan Marjan als eerste Nederlandse officieel verbonden is. Sinds aanvang 2016 wordt zij opgeleid tot edL instructeur.