Lessen

De voor iedereen toegankelijke lessen worden gegeven via een oortje, worden aangepast aan de leerstijl van jou en je paard en afgesloten met huiswerk.

Officieel trainend naar de filosofie van Philippe Karl

LONGEREN

Kom tot een samenwerking met je paard aan de kaptoom. leer hem zijn natuurlijke balans te veranderen naar de “rijkunstige balans” zonder inzet van hulpteugels of bit ; de dialoog met je paard start hier.

HANDWERK

Start de dialoog via het bit middels specifieke oefeningen.
Verbeter je paard zijn balans, maak hem soepel en sterk door middel van buigwerk en zijgangen. Allereerst aan de hand waarna alles wordt overgenomen naar het zadel.

RIJDEN

Kom samen in balans vanuit communicatie met lichte en logische (signaal) hulpen. Je paard wordt niet in een houding gedwongen maar komt door middel van oefeningen gericht op souplesse en kracht tot de gewenste houding en verzameling die hem gezond en fit houdt. Hulpteugels en sperriemen zijn verboden.

ZIT EN HOUDING

Je zit wordt verbeterd door inzet van elastieken, ballen en sponzen, de training wordt verder  ondersteund door het gebruik van pionnen, (soft)balken en cavaletti’s.

Privéles

Voor hen die minimaal 1 keer per maand willen lessen
40 60 minuten
  • 60 minuten intensief privéles
  • exclusief €0,30/km reiskosten

Privé lessen van Marjan zijn uitsluitend voor hen die minimaal eens per maand aan huis les willen krijgen.

De les locatie dient tot maximaal 100 kilometer van Marjan’s huis te liggen (Thull, Schinnen) plus de locatie moet te implementeren zijn in een van de lopende lesroutes.

Lesdag

Voor 3 personen
80 2 x 60 minuten
  • 2 x 60 minuten intensief privéles
  • exclusief €0,30/km reiskosten

Een lesdag is uitsluitend voor hen die met terugkerende regelmaat met eenzelfde groep op dezelfde locatie les willen krijgen. De groep bestaat uit 3  personen die elk 2 keer per dag een les krijgen van 60 minuten.

BELANGRIJK!

Om les te kunnen nemen dien je al een verstandshouding van dien aard met je paard te hebben, dat jullie met elkaar kunnen samenwerken. Ook vanaf de grond. Veiligheid en respect voor elkaar staan aan de basis.